Bine v-am găsit dragii mei!
După cum v-am promis, astăzi voi continua să scriu despre alimentele care
promovează longevitatea. Cu toții ne dorim un trai mai lung, așa că este bine
de știut ce anume putem consuma pentru a atinge acest scop.
8 8. Boabele
De Cafea 👍
Un studiu realizat de
Universitatea din Scranton a descoperit că flavonoidele conținute în cafea pot
preveni bolile de inimă. Profesorul care a condus experimentul, Dr. Joe
Vinson, spunea că “antioxidanții sunt
armata ta care te protejează împotriva radicalilor liberi toxici proveniți din
oxigenul respirat și din zahărul consumat și care produc boli cronice. “
Antioxidanții din cafea
previn boli care pot pune viața în pericol, precum cancerul, bolile de inimă,
diabetul și accidentul vascular cerebral. Merită să țineți cont, însă, că
cafeina vă crește tensiunea arterială, așa că dacă beți o cantitate mare, este
mai bine să optați pentru cafea decofeinizată, care oferă aceeași cantitate de
proprietăți antioxidante ca și cafeaua obișnuită. Așa că haideți să ne
ridicăm ceștile calde de cafea și să dăm noroc pentru sănătate, fericire și
prevenția bolilor oribile, într-un mod gustos și plăcut.
Dacă nu preferi să citești, poți sări peste text și
să vizionezi videoclipul aici:
9. Nucile 👍
Nucile sunt gustarea
perfectă împotriva îmbătrânirii. Acestea vă oferă proteine și omega-3
într-o formă sigură și convenabilă. Mănâncă o mână de miez de nucă în
fiecare zi. Nucile sunt o mâncare excelentă anti-îmbătrânire , deoarece
doar a mână de miez conține cantități considerabile de omega 3.
Acizii
grași omega-3 sunt adevărate instrumente ale longevității. Aceștia previn
demența și îți mențin creierul tânăr în timp ce combat bolile de inimă, prin îmbunătățirea
colesterolului.
Include consumul de
nuci în alimentația ta zilnică și nu vei regreta!
10. Ciuperci 👍
Consumul de ciuperci în
mod regulat este asociat cu un risc scăzut de cancer la sân. Deoarece
conțin inhibitori de aromatază (compuși care inhibă producerea de estrogen),
ciupercile albe și Portobello sunt protectoare importante împotriva cancerului
de sân.
Ciupercile au o serie
de proprietăți benefice. Studiile asupra diferitelor tipuri de ciuperci au
descoperit efecte antiinflamatorii, activitate îmbunătățită a celulelor
imunitare, prevenirea deteriorării ADN-ului, încetinirea creșterii celulelor
canceroase și inhibarea angiogenezei.
Ciupercile
ar trebui să fie întotdeauna gătite; ciupercile crude conțin o substanță cu
potențial cancerigen numită agaritină, care este redusă semnificativ prin
gătit. Includeți în mod regulat ciuperci albe obișnuite și încercați de
asemena, unele dintre soiurile mai exotice precum shiitake, păstrăv de fag,
maitake sau reishi.
11. Avocado 👍
Avocado, se spune că
este ”noul măr” și este acum adorat nu doar pentru gustul său, ci și pentru
beneficiile lui incredibile asupra sănătății inimii. Este unul dintre cele
mai nutritive alimente și conține vitamina E, proteine, magneziu, vitamine B, foarte
puțini carbohidrați sau chiar deloc și este o sursă excelentă de grăsimi
antiinflamatorii, care încetinesc îmbătrânirea organismului.
Datorită conținutului
ridicat de grăsimi lichide, avocado este foarte ușor de digerat și de absorbit,
ceea ce îl face mai ușor pentru corp decât grăsimile procesate sau grăsimile de
origine animală.
Asigurați-vă că îl
consumați copt, atunci când nutrienții lui s-au dezvoltat pe deplin și sunt cel
mai bine tolerați de organism.
12. Nuca de cocos 👍
Nuca de cocos este
sursă sănătoasă de grăsimi, fibre și proteine și este un fruct de care
trebuie să ne bucurăm cu toții. Nu este doar o altă sursă de calorii, ci
un aliment puternic pentru sistemul imunitar și creier, două elemente care
trebuie îngrijite și protejate, dacă ne dorim o viață lungă și sănătoasă.
Nucile de cocos ajută
organismul să producă niveluri adecvate de colesterol, necesare producerii
anumitor hormoni care promovează un organism mai tânăr, chiar dacă ele sunt
lipsite de colesterol propriu-zis. Acest lucru face ca nuca de cocos și
alte grăsimi pe bază de plante să fie o opțiune excelentă de consum, în locul
adăugării de colesterol dietetic din alimente de origine animală.
Nuca de cocos este, de
asemenea, antiinflamatoare, promovează un nivel sănătos de insulină și este
bogată în fibre. Este un aliment grozav pentru a-ți stimula bacteriile
intestinale, care țin departe microbii nocivi ce pot duce la îmbolnăviri și
boli. Dacă dorești să consumi acest aliment alege forme de nucă de cocos
crude și organice.
13. Merele 👍
Merele sunt, cu
siguranță, un aliment pe care trebuie să îl adăugați planului vostru de
longevitate. Nu se știe sigur dacă chiar țin doctorul departe, dar, având
în vedere că sunt unul dintre cele mai bune alimente anti-cancer și care promovează
o inimă sănătoasă, nu avem nici o scuză pentru a nu da o șansă acestor fructe
incredibile.
Merele verzi au un
conținut mai scăzut de zahăr decât merele roșii, stimulează sănătatea
intestinului și, de asemenea, s-a demonstrat că previn cancerul, deși
merele roșii conțin mai mulți antioxidanți. Asta înseamnă că pentru a
obține beneficii complete, cel mai indicat ar fi să consumăm toate soiurile de
mere. Acest lucru ar trebui să fie destul de ușor, având în vedere că diferite
varietăți de mere sunt disponibile pe tot parcursul anului.
14. Turmeric 👍
Cu toții cunoaștem
turmericul pentru beneficiile sale anti-inflamatorii puternice, însă acesta
este și un superaliment care stimulează longevitatea.
Studiile au
descoperit că turmericul poate ajuta la prelungirea duratei de viață, așa că
continuați să-l presărați în rețetele pe bază de plante sau încercați să faceți
un latte de turmeric cu lapte de cocos, miere crudă și un vârf de piper negru.
Pe lângă toate aceste
superalimente ar trebui să vă propuneți să faceți zilnic un set de exerciții
sănătoase. Acestea pot include o
plimbare rapidă de 30 de minute, un pic de yoga sau o plimbare în parc, în
timpul pauzei de lucru. De asemenea, nivelul adecvat de somn și gestionarea
corectă a stresului vor reduce markerii inflamatori care promovează
îmbătrânirea și scurtează durata de viață.
Vă mulțumesc că ați
citit până la final și vă doresc o viață cât mai lungă și cât mai sănătoasă! 🙏
14 alimente care promovează longevitatea – Partea a II-a
Reviewed by Sabina Laiber
on
mai 16, 2020
Rating:
Niciun comentariu:
Spune, te rog! :P