Acum, mai mult ca niciodată, suntem preocupați de
sănătatea noastră. Pandemia de coronavirus a acaparat omenirea subit și unii
dintre noi abia acum realizăm cât de important este să ne menținem sănătoși
indiferent de situație.
Până în momentul de față nu există încă un tratament
minune pentru COVID -19, însă corpul nostru poate lupta impotriva lui cu succes
dacă avem un sistem imunitar puternic. Prevenirea bolii este de asemenea
importantă, de aceea trebuie să fim precauți, să respectăm măsurile de igienă
recomandate și să fim responsabili față de noi înșine și față de ceilalți din comunitate.
Unul dintre modurile la îndemână pentru a ne întări
și ajuta sistemul imunitar este să consumăm plante medicinale.
Unele dintre cele mai bune plante pentru prevenirea
și întărirea imunității sunt: cuișoarele, cătina și ghimbirul.
Cuișoarele
Cuișoarele se folosesc de mii de ani în Asia, dar
s-au răspândit ulterior în întreaga lume. Acestea nu sunt folosite doar pe post
de condiment aromat în bucătărie, ci și ca remediu medicinal pentru multe afecțiuni
fizice și psihice.
Cuișoarele conțin mineralele precum: fier, calciu, fosfor,
magneziu, potasiu, zinc și sodiu. Vitaminele existente în cuisoare sunt
vitamina A, B6, B12, C, D, E, K tiamina, folat,
riboflavina și niacina.
Cercetătorii au demonstrat că bobocul uscat al
florii de cuișoare ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar prin creșterea
numărului de celule albe, optimizând hipersensibilitatea întârziată.
De exemplu, extractele de cuișoare au fost eficiente
în trecut împotriva bacteriilor care răspândeau holera.
Pentru a preveni orice urmă de răceală sau
contactare a unei boli respiratorii este indicat a se mesteca 1-2 cuişoare
zilnic.
Durerile de cap, de gât sau de dinți pot fi
remediate de asemenea cu ajutorul cuișoarelor.
Cum sunt consumate cuișoarele?
Se realizează o pastă din câteva cuișoare în care se
adaugă un vârf de lingură de sare cristalizată și se pune această pastă într-un
pahar de lapte călduț, după care se consumă. Veți observa efectul rapid.
Cuisoarele sunt contraindicate femeilor însărcinate
și persoanelor care au probleme de coagulare a sângelui.
Cătina
Cătina, care mai este supranumită și ginsengul românesc,
poate fi consumată de oricine.
Cei care doresc să-și stimuleze la maxim imunitatea
pot începe o cură cu cătină. Cătina este un fruct minune plin de vitaminele A,
B, E, K, dar şi de fosfor, potasiu, magneziu, fier. Poate nu vă vine să
credeți, dar conţine mai mult betacaroten, decât morcovul și are cea mai mare
concentraţie de vitamina C dintre toate fructele existente.
Conţine aminoacizi și acizi grași esenţiali. Se
poate consuma în stare naturală sau macerată în miere de albine.
Ghimbir
Ghimbirul este o plantă cu un gust inconfudabil (iute) care trezeşte toate simţurile la viaţă. Este folosit de mii de ani în medicina tradițională pentru a trata răceli de sezon, bronșite și infecţii respiratorii.
Conţine: potasiu, zinc, calciu, cupru şi Vitamina C,
Vitaminele B6, vitamina D, magneziu, dar şi uleiuri esenţiale cu multiple proprietăţi
benefice, cum ar fi: gingerol, elemen, cineol, bisabolen, borneol, curcumen.
Ghimbirul se poate folosi încă de la primele
simptome ale unei răceli, astfel:
Se rade ghimbir proaspăt într-un pahar cu apă caldă,
se stoarce o lămâie în care se pune o lingură de miere de albine și se consumă.
Rezultatele sunt imediate.
Ghimbirul este indicat pentru a fi folosit în toate
preparatele culinare.
Să fim sănătoși și voioși până data viitoare când ne
întâlnim!
Top 3 remedii naturiste pentru întărirea imunității în perioada pandemiei de COVID 19
Reviewed by Sabina Laiber
on
aprilie 02, 2020
Rating:
Niciun comentariu:
Spune, te rog! :P